
Suroviny
6 porcí
- 6 plátků kotlety (nebo krkovice, záleží na chuti)
- 1/2-1 plechovky žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- koření Gyros
- sůl
- pepř
- kmín dle chuti
- olej
- máslo
- 6 plátků sýru Gouda (lze použít i Eidam)
Postup přípravy receptu
-
Plátky nakrojíme a lehce naklepeme. Posypeme kořením.
-
Do misky dáme na dno trochu oleje, 1/2 cibule nakrájené na půlměsíčky, trošku česneku pokrájeného na plátky, maso a takto pokračujeme s cibulí a česnekem i na vršku masa. Necháme ve studenu alespoň 2 hodiny odležet.
-
Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli a pár plátků česneku z naloženého masa.
-
Poté přidáme maso a zprudka orestujeme. Vyjmeme do pekáče i s výpekem. Podlijeme vodou a dáme péct přikryté do trouby na 200°.
-
Mezitím na másle zpěníme cibuli, přidáme žapmiiony, osolíme, opepříme a dáme trochu kmínu. Chvilku (cca 5 min) podusíme.
-
Žampiony přidáme na maso, zakryjeme a dáme zpět do trouby.
Po určité době (cca 15-20 min) odkryjeme, zkusíme, zda je maso měkké. – pokud ano, pokračujeme dále.
-
Maso odkryjeme a dáme, nejlépe na horký vzduch, na chvíli opéct do trouby. Po chvilce vyndáme.
Na maso položíme plátky sýru a dáme roztéct do trouby. Podáváme s různě upravenými bramborami.









