Vepřové plátky se sýrem v alobalu

46
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kg brambor
0,5 kg vepřového či kuřecího masa
30 dkg Nivy
trochu polohrubé mouky
1 zelená paprika
1 lžička soli
1/2 lžičky mletého barevného pepře
špetka sušené bazalky
špetka majoránky
špetka tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme nebo pořádně odrhneme kartáčkem.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakrájíme na kolečka 0,5 cm silná, dáme do mísy, osolíme, opepříme,obalíme lehce v polohrubé mouce, přidáme mletý kmín, bazalku, majoránku, trochu tymiánu, zvlášť když jsou v létě čerstvé bylinky.

  3. Připravíme si čtyři pláty alobalu, dáme na ně plátky brambor, plátky masa a navrch dáme Nivu.

  4. Kdo nemá Nivu rád, dá se použít jiný sýr, ale Niva je Niva!

  5. Navrch dáme kousek zelené papriky.

  6. Pořádně zabalíme do alobalu, zatlačíme kraje, aby nám obsah nevytékal a dáme péci asi na 200 stupňů asi půl hodiny.

Poznámka od kuchařky

V obchodech prodávají alobalové mističky, které jsou na přípravu takových jednorázovek jedinečné!

Jinak radím pořádně kraje upevnit. V létě to děláme i na grilu venku, ale o trochu déle a pomalu.

Jako příloha je výborný salát – snad jakýkoliv.