Suroviny
4 porce
- 1 kg brambor
- 0,5 kg vepřového či kuřecího masa
- 30 dkg Nivy
- trochu polohrubé mouky
- 1 zelená paprika
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého barevného pepře
- špetka sušené bazalky
- špetka majoránky
- špetka tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme nebo pořádně odrhneme kartáčkem.
-
Nakrájíme na kolečka 0,5 cm silná, dáme do mísy, osolíme, opepříme,obalíme lehce v polohrubé mouce, přidáme mletý kmín, bazalku, majoránku, trochu tymiánu, zvlášť když jsou v létě čerstvé bylinky.
-
Připravíme si čtyři pláty alobalu, dáme na ně plátky brambor, plátky masa a navrch dáme Nivu.
-
Kdo nemá Nivu rád, dá se použít jiný sýr, ale Niva je Niva!
-
Navrch dáme kousek zelené papriky.
-
Pořádně zabalíme do alobalu, zatlačíme kraje, aby nám obsah nevytékal a dáme péci asi na 200 stupňů asi půl hodiny.
Poznámka od kuchařky
V obchodech prodávají alobalové mističky, které jsou na přípravu takových jednorázovek jedinečné!
Jinak radím pořádně kraje upevnit. V létě to děláme i na grilu venku, ale o trochu déle a pomalu.
Jako příloha je výborný salát – snad jakýkoliv.