- reklama -
Suroviny
- váleček kýty
- 1 malý fenykl
- 2 řapíky celeru
- 2 cm zázvoru
- 1 žlutá cibule
- 1 červená cibule
- koření Drákulova smrt (Meat masala, sušená bazalka)
- 200 ml vývaru (může být i z kalíšku)
- 3 lžíce sádla
- 2 lžičky hladké mouky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V tlakovém hrnci na sádle zesklovatíme obě cibule nakrájené na proužky, přidáme okořeněné maso, orestujeme, přidáme polovinu vývaru a dusíme 20 min.
-
Potom přelijeme do kastrolu, přidáme nakrájený fenykl, celer a zázvor a ještě dusíme asi 15 min.
-
Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a provaříme.
Poznámka od kuchařky
Přidala jsem trochu šlehačky,ale nemusí být.Měla jsem zbytek v lednici…
Kuchařka: Jikotka