
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 vepřové plátky (kotleta, kýta)
- 2 zelená jablka
- 4 plátky sušené šunky nebo slaniny
- 2 cibule
- 100 ml bílého vína
- 200 ml horkého vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- čerstvý tymián
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa nařízneme po okrajích, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle dohněda.
-
Maso vyjmeme a udržujeme teplé.
-
Do výpeku přidáme ještě lžičku másla a vhodíme oloupaná a na plátky nakrájená jablka a měsíčky cibule.
-
Přidáme větvičky tymiánu, proužky šunky a opékáme dohněda.
-
Poté zasypeme moukou a zalijeme vínem a vývarem.
-
Ke směsi vrátíme maso, přiklopíme a dusíme doměkka.
-
Na závěr přilijeme smetanu, dochutíme a pouze prohřejeme.
Kuchařka: Eliza









