
Suroviny
6 porcí
- 800 g vepřové krkovičky (s kostí)
- 300 ml vývaru z kosti
- 2 malé mrkve
- 100 g uzeného špeku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- cuketa zavařená jako okurky nebo okurky
- 1/2 sklenice sterilované kapie
- 1 vejce (uvařené natvrdo)
- hladká mouka na zahuštění
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku si vykostíme, kost dáme vařit a uděláme si vývar a z masa si nařežeme plátky, ty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a projedeme hladké mouce.
-
V kastrolu si vyškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, maso si orestujeme zprudka z obou stran.
-
Vyndáme je na talíř a na výpeku osmažíme cibuli do hněda, aby byla pěkná barevná šťáva, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, česnek na plátky, kapii a nakrájenou cuketu(okurku) na malé kousky.
-
Zalijeme vývarem, který jsme si uvařili, rozmícháme a vrátíme maso – dusíme až je maso měkké, dochutíme solí, pepřem a dáme nasekané vajíčko, já ho dávám přes drátové kolečko na bramborový salát.
Poznámka od kuchařky
Původně jsem chtěla dělat něco jako roládky, ale jak byla krkovička prorostlá, tak mi to nešlo zabalit a pořád někde něco lezlo z masa, tak jsem se naštvala a udělala takto, chutí to vyjde nastejno.