
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 800 g vepřového na řízky
- 250 ml světlého piva
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 g nastrouhaného sýru
- 6 větších sušených rajčat v oleji
- 200 ml 30% smetany (může být i 12%)
- 1 lžíce petrželky
- olej
- bílý mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na plátky, mírně ho poklepeme klouby na ruce, osolíme, opepříme a dáme na pánev s olejem rychle osmahnout obě strany, přidáme cibuli na proužky a česnek na plátky, ještě zalijeme pivem a dusíme.
-
Když maso změkne, tak si ho vyndáme a uděláme si přílohovou omáčku-na výpek, který nám zůstal dáme pokrájená rajčata, chvilku je podusíme, pak přidáme smetanu, provaříme a nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a petrželku.
-
Maso vrátíme promícháváme, dochutíme a už nevaříme.
Poznámka od kuchařky
Poprvé jsem chtěla vyzkoušet sušená rajčata-pějou se na ně ódy a já je neznala, lákalo mě to tak, že jsem se do nich dala a vznikl tento dobrý recept. Rajčata jsou opravdu výborný a jídlu dají báječnou chuť! Nezklamala jsem se.
Kuchařka: Bibinka