
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky kotlety nebo krkovičky
- 4 plátky slaniny
- Vepřové sádlo
- Marináda:
- 0,5 l světlého piva
- 1/2 lžičky koření Adamovo žebro
- 1/2 lžičky česnekového grilovacího koření
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 na hrubo nakrájené cibule
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme. Z ostatních surovin uděláme marinádu. Do marinády naložíme maso (nejlépe na noc). Maso dáme na pekáček a přelijeme marinádou, na každý plátek položíme plátek slaniny a kousek sádla.
-
Dáme do trouby zapékat při 180°C asi 1/2 hodiny. Po půl hodině otočíme podlijeme vodou, troubu nastavíme na 200°C a 15-20 minut pečeme.
-
Maso vyndáme bokem a šťávu dochutíme vegetou podle chuti a převaříme. Scedíme (nemusíme) přidáme maso a je hotovo.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s bramborovou kaší.
Kuchař: BARRINEK