Vepřové plátky na pivě

99
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky kotlety nebo krkovičky
4 plátky slaniny
Vepřové sádlo
Marináda:
0,5 l světlého piva
1/2 lžičky koření Adamovo žebro
1/2 lžičky česnekového grilovacího koření
1/2 lžičky oregana
1/2 lžičky soli
1/2 na hrubo nakrájené cibule

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme. Z ostatních surovin uděláme marinádu. Do marinády naložíme maso (nejlépe na noc). Maso dáme na pekáček a přelijeme marinádou, na každý plátek položíme plátek slaniny a kousek sádla.

  2. Dáme do trouby zapékat při 180°C asi 1/2 hodiny. Po půl hodině otočíme podlijeme vodou, troubu nastavíme na 200°C a 15-20 minut pečeme.

  3. Maso vyndáme bokem a šťávu dochutíme vegetou podle chuti a převaříme. Scedíme (nemusíme) přidáme maso a je hotovo.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s bramborovou kaší.