Vepřové plátky na másle a žampionech

126
- reklama -

Suroviny
3 porce

3 vepřové plátky plecka (ocásek,…)
sůl
pepř
5 větších žampionů
cibule
hladká mouka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. V hrnci osmažíme na másle na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na plátky nakrájené žampiony a chvíli smažíme spolu s cibulí, dokud se nevypaří veškerá tekutina. Pak vložíme plátky masa a opečeme je z obou stran. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, občas malinko podlijeme vodou.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme ho. Plátek másla obalíme v hladké mouce, vložíme ho do šťávy, mícháme, aby se máslo rozpustilo a mouka se řádně rozmíchala. Vaříme 15 minut. Nakonec vložíme plátky masa a šťávu dochutíme podle své chuti.

Poznámka od kuchařky

Mám ráda chuť másla a žampionů. Jako příloha k tomuto jídlu je u nás nějoblíbenější tarhoňa.

Chtěla jsem přidat pouze fotku k nějakému zdejšímu receptu a přitom jsem zjistila, že tak jednoduchý a u nás tolik osvědčený recept tu není.