Suroviny
3 porce
- 3 vepřové plátky plecka (ocásek,…)
- sůl
- pepř
- 5 větších žampionů
- cibule
- hladká mouka
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme.
-
V hrnci osmažíme na másle na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na plátky nakrájené žampiony a chvíli smažíme spolu s cibulí, dokud se nevypaří veškerá tekutina. Pak vložíme plátky masa a opečeme je z obou stran. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, občas malinko podlijeme vodou.
-
Když je maso měkké, vyjmeme ho. Plátek másla obalíme v hladké mouce, vložíme ho do šťávy, mícháme, aby se máslo rozpustilo a mouka se řádně rozmíchala. Vaříme 15 minut. Nakonec vložíme plátky masa a šťávu dochutíme podle své chuti.
Poznámka od kuchařky
Mám ráda chuť másla a žampionů. Jako příloha k tomuto jídlu je u nás nějoblíbenější tarhoňa.
Chtěla jsem přidat pouze fotku k nějakému zdejšímu receptu a přitom jsem zjistila, že tak jednoduchý a u nás tolik osvědčený recept tu není.