
Suroviny
2 porce
- vepřové plátky (krkovice, plec)
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1/2 kostičky Masoxu
- 1 středně velký syrový brambor
- 2 menší cibule
- lžička oleje
- hrst mražené zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si osmažíme nakrájenou cibuli dorůžova a odstavíme ji. Maso si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a na jedné lžičce tuku osmažíme z obou stran cca 6 minut. Můžeme malinko zastříknout vodou, maso krásně pustí šťávu.
-
Do pekáčku si na kostičky nakrájíme syrový brambor, na něj položíme opečené plátky masa a zasypeme osmaženou cibulí, kterou jsme pomocí sítka zbavili tuku. Maso mírně podlijeme, přidáme masox a pečeme asi 40 minut na 200°C.
-
Během pečení obracíme. Když je maso měkké, vyjmeme jej na talířek a výpek rozmixujeme i s bramborami tyčovým mixérem.
-
Do šťávy přidáme zeleninu a ještě asi 10 minut provaříme. Podáváme s vařenými bramborami a salátem podle vlastního výběru.
Poznámka od kuchařky
Pořád se snažím vařit pokud možno s malým množstvím mouky a tuku. Pokud to jde zcela bez mouky, je to super. Vyzkoušejte, šťáva je vynikající.