Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

92
- reklama -

Suroviny
14 ks menších placiček

500 g vepřové kýty
100 g 40% sýra Eidam
1 vejce
1 malá cibule
2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 lžíce tatarské omáčky – můžeme nahradit Majolkou®
3 lžíce Solamylu
sůl
mletý pepř
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na velice drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno,zázvor a sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.

  2. V míse vše důkladně promícháme společně s vejcem,tatarskou omáčkou, solamylem a kořením a necháme alespoň hodinu uležet.

  3. Poté znovu směs promícháme a lžící tvarujeme na pánev do rozehřátého oleje menší placičky. Pozvolna smažíme do zlatavé barvy, z každé strany přibližně 7 minut.

  4. Podáváme s bramborovou kaší. Já jsem podávala pouze s pečivem a čerstvou zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Včera mi tento recept přišel mailem. Malinko jsem si ho upravila o zázvor a cibuli. Už jsem jednou dělala podobně(přidávám do podobných receptů) ale tady jsem byla hodně zvědavá, jaké to bude s tím sýrem a tatarkou. Moc nám chutnalo a tímto děkuji autorovi receptu, který v mailu nebyl uveden za príma dobrotu!