
Suroviny
14 ks menších placiček
- 500 g vepřové kýty
- 100 g 40% sýra Eidam
- 1 vejce
- 1 malá cibule
- 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 lžíce tatarské omáčky – můžeme nahradit Majolkou®
- 3 lžíce Solamylu
- sůl
- mletý pepř
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na velice drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno,zázvor a sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.
-
V míse vše důkladně promícháme společně s vejcem,tatarskou omáčkou, solamylem a kořením a necháme alespoň hodinu uležet.
-
Poté znovu směs promícháme a lžící tvarujeme na pánev do rozehřátého oleje menší placičky. Pozvolna smažíme do zlatavé barvy, z každé strany přibližně 7 minut.
-
Podáváme s bramborovou kaší. Já jsem podávala pouze s pečivem a čerstvou zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Včera mi tento recept přišel mailem. Malinko jsem si ho upravila o zázvor a cibuli. Už jsem jednou dělala podobně(přidávám do podobných receptů) ale tady jsem byla hodně zvědavá, jaké to bude s tím sýrem a tatarkou. Moc nám chutnalo a tímto děkuji autorovi receptu, který v mailu nebyl uveden za príma dobrotu!