Vepřové pikantní kousky na zázvoru s karamelizovaným pomerančem.

46
- reklama -

Suroviny

750 g vepřové plece nebo kýty
1 větší cibuli
3 stroužky česneku
2 PL nastrouhaného zázvoru
1 zelenou kapii
2 chilli papričky
2 PL worchesteru
sůl, pepř
2 dcl vepřového vývaru
šťáva z jednoho pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nebo kýtu nakrájíme na větší kostky a dáme s najemno nakrájeným česnekem restovat na dozlatova osmahlou cibulku.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme nastrouhaný zázvor, zelenou kapii, chilli papričky a chvíli restujeme, po chvilce dáme worchester, osolíme, opepříme, zalijeme silným vepřovým vývarem a pomerančovou šťávu z jednoho pomeranče,
    necháme dusit do změknutí masa, zahustíme.

  3. Plátky pomeranče necháme zkaramelizujeme v rozpuštěném másle a cukru.