Vepřové palce v jemné omáčce

287
- reklama -

Suroviny
3 – 4 porce

3 vepřové palce
50 ml olivové oleje
větvička rozmarýnu
pár snítek tymiánu
hrubá sůl
čerstvě nahrubo drcený pepř
Na omáčku:
250 g mascarpone
2-3 lžíce mléka
100 g mozzarelly
100 g nivy
hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů
lžíce citronové šťávy
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone a na mírném plameni necháme rozpustit. Nivu i mozzarelu nastrouháme na slzičkovém struhadle a přidáme do rendlíku. Necháme rozpustit. Poté dochutíme citronovou šťávou a podle chuti dosolíme. Nakonec vsypeme ořechy a krátce prohřejeme.

  3. Maso zprudka restujeme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ho i s bylinkami přemístíme do trouby rozehřáté na 180°C a nepřikryté dopékáme cca 10 minut. Pak maso přendáme na prkýnko a necháme cca 7 minut „vydýchat“. Pak nakrájíme na plátky, podáváme s omáčkou, můžeme přidat lžičku brusinkového kompotu. Jako příloha jsou vhodné gnocchi, ale hodily by se i krokety, hranolky….