
- reklama -
Suroviny
4 porce
- vepřové ocásky
- česnek
- 4 cibule
- 1 pivo
- klasický bramborový knedlík
- klasické sladkokyselé zelí dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Maso si odblaníme, dáme do větší misky a naložíme s tymiánem a kousky česneku a dodáme dostatečné množství oleje, necháme přes noc v lednici, nesolíme.
-
Druhý den si připravíme klasické bramborové těsto na knedlíky a místo šišek si uválíme kulaté velké noky.
-
Kysané zelí každý udělá jak má rád a jak si na něm nejvíc pochutná, mně chutná sterilované, klasičtější „hospodské“.
-
Naložené maso osolíme, okmínujeme a dáme péct, ale pod něj dáme péct taky 4 menší cibule nebo 2 velké, pečeme asi hodinu a půl a podle potřeby podléváme pivem, až je maso dozlatova upečené.
-
Vyjmeme ho a ponorným mixérem v pekáči rozsekáme cibuli na pyré a podle potřeby dochutíme.
-
Podáváme s knedlíkem a zelím přelité štávou z cibule, bylinek a piva.
Kuchař: Margusticka