Vepřové ocásky pečené s bůčkem a vepřovými žebírky

82
- reklama -

Suroviny

1500 g vepřové směsi (bůček, žebírka, ocásky)
kouřová sůl
uzená paprika
4 stroužky česneku
kmín
pepř
voda na přelévání
1 PL sádla
2 cibule
Na zelí:
červené kysané zelí
150 ml červeného vína
sádlo
cibule
sůl
kmín
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, bůček nakrájíme, vše potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kouřovou solí , uzenou paprikou, posypeme kmínem, přilijeme vodu, přidáme lžíci sádla, dvě pokrájené velké cibule a vše dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova a podléváme výpekem.


    Zobrazit celý recept

  2. Při přípravě zelí :
    Na sádle osmažíme cibuli, přidáme červené kysané zelí, osolíme, posypeme kmínem, podlijeme červeným vínem a necháme vydusit. Podle chuti přidáme cukr a sůl.

  3. Maso pokrájíme a podáváme s červeným zelím a s domácím bramborovým knedlíkem.