
- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřového masa
- Na marinádu:
- ovocný jogurt lesní směs (150 g)
- 1 dcl bílého suchého vína
- čerstvá nebo mražená bazalka
- meduňka
- máta
- špetka mletého badyánu
- skořice
- koriandr
- několik kapek tekuté chilli omáčky
- sůl
- voda na podlití
- 1 dcl vína
- tytéž bylinky jako na marinádu
- olej na restování
Postup přípravy receptu
-
Smícháme suroviny na marinádu a vložíme do ní nudličky masa, necháme marinovat aspoň 2 hodiny.
-
Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme okapané maso z marinády. Ztlumíme teplotu, podlijeme troškou vody, jen do poloviny výšky masa a dusíme cca 20 minut.
-
Přilijeme zbytek marinády a víno, dusíme do měkka dalších asi 15 minut.
-
Když je to měkké, vypneme sporák, přidáme zbylé bylinky, které necháme rozvonět. Dochutíme podle naší chuti a podáváme. Vynikající je příloha ředkviček nebo jiné zeleniny, mohou být těstoviny, rýže.
Poznámka od kuchařky
Zjistila jsem, že spojení ovocného jogurtu, bylinek a vína je u masa naprosto jedinečná.
Kuchařka: spagetka