Vepřové nudličky v jogurtové marinádě s bylinkami

57
- reklama -

Suroviny

500 g vepřového masa
Na marinádu:
ovocný jogurt lesní směs (150 g)
1 dcl bílého suchého vína
čerstvá nebo mražená bazalka
meduňka
máta
špetka mletého badyánu
skořice
koriandr
několik kapek tekuté chilli omáčky
sůl
voda na podlití
1 dcl vína
tytéž bylinky jako na marinádu
olej na restování

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme suroviny na marinádu a vložíme do ní nudličky masa, necháme marinovat aspoň 2 hodiny.


    Zobrazit celý recept

  2. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme okapané maso z marinády. Ztlumíme teplotu, podlijeme troškou vody, jen do poloviny výšky masa a dusíme cca 20 minut.

  3. Přilijeme zbytek marinády a víno, dusíme do měkka dalších asi 15 minut.

  4. Když je to měkké, vypneme sporák, přidáme zbylé bylinky, které necháme rozvonět. Dochutíme podle naší chuti a podáváme. Vynikající je příloha ředkviček nebo jiné zeleniny, mohou být těstoviny, rýže.

Poznámka od kuchařky

Zjistila jsem, že spojení ovocného jogurtu, bylinek a vína je u masa naprosto jedinečná.