Suroviny
4 porce
- 4 vepřové kotlety
- 200 ml černého piva
- 3 lžíce másla
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce balzamikového octa
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi dohněda ze všech stran. Zabalíme do alobalu a vložíme do rozehřáté trouby na dobu, po kterou budeme připravovat omáčku.
-
Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla, přidáme na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a na nízké teplotě ji smažíme 20 minut ze všech stran. Poté přidáme drobně nasekaný česnek, necháme ho rozvonět, zasypeme cukrem, který necháme rozpustit a přilijeme ocet. Směs osolíme, opepříme, zalijeme pivem a necháme 5 minut redukovat.
-
Do omáčky vmícháme zbylé máslo, promícháme ji s horkými nudličkami masa a případně dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Předpis na omáčku pochází z posledního vydání časopisu Gurmán, je pouze mírně upraven a formulován vlastními slovy.