Suroviny
10 + 20 minut
- 460 g vepřové kýty – již připravené a nakrájené
- 1 menší hlávku brokolice (asi 240 g)
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 větší mrkev
- 3 stroužky česneku
- ančovičky – v plechovce je 27 g ančoviček
- 120 ml bílého vína
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso už je nakrájené, pokud máte kýtu vcelku, nakrájejte ji na nudličky. Nudličky masa pak zasypeme moukou a protřepeme, aby mouka maso obalila.
-
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekaný česnek a restujeme, jen krátce. Zvýšíme teplotu a přidáme do pánve s česnekem vepřové nudličky. Maso opečeme. Mělo by chytat hnědou barvu.
-
Přidáme brokolici rozdělenou na růžičky a pokrájenou podélně na drobnější kousky. Poté mrkev, škrabkou připravenou ve tvaru hoblinek, promícháme a zeleninu opečeme. Přidáme ančovičky a víno. Snížíme teplotu a necháme chvilku vše probublávat, po chvíli zakryjeme, snížíme teplotu a dusíme tak asi 15 minut. Občas promícháme. Osolíme a opepříme.
-
Když dusíme maso, dáme vařit rýži. Bude hotová v momentě, kdy se vypořádáme s masem. Podáváme ji jako přílohu.
Poznámka od kuchařky
Recept s fotopostupem také na http://www.mojetara.cz/recipe/veprove-nudlicky-s-b…