
Suroviny
~6
- 500 g vepřové kýty
- 300 g zelí
- 1 kapie červená
- 2 ostré kozí rohy
- 2 PL sádla
- 1-2 PL oleje
- 4 PL sojová omáčka
- 3 ČL mletého zázvoru
- 200 ml rajčatového protlaku (500ml krabice z Penny-Passata di Pomodoro)
- 1 PL octa
- 1 PL škrobové moučky
- 1 ČL soli
- kečup
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme zelí a kapii na čtverečky. Zelí dáme do kastrolku s osolenou vodou a octem vařit. Asi po deseti minutách přidáme kapii a vaříme vše 25 minut, aby zelí zůstalo chrumkavé.
-
Maso nakrájíme na nudličky, promícháme se škrobem a na rozpáleném sádle s olejem, v nepřilnavé pánvi prudce smažíme. Neustále mícháme dokud vařečkou lehce nepřekrojíme nudličku (~ 20 minut). Poté přidáme sojovku, rajčatovou šťávu, na kolečka nakrájené kozí rohy, předvařené scezené zelí s kapií, zázvor a asi 10 minut provaříme. Pokud chceme více šťávy přilijeme trochu vývaru ze zelí. Můžeme dosladit kečupem nebo cukrem – někdy bývá protlak kyselejší.
Poznámka od kuchařky
Pokud při smažení snížíme nepřiměřeně teplotu, maso začne pouštět šťávu, škrob se začne matlat a nudličky zmenšovat. Pak nezbývá než přilít sojovku a vodu a dodusit to jako guláš ale už to není ono a prodlouží se i čas vaření na dvojnásobek.
To samé lze s kuřecím masem, úprava se zkrátí asi na 10min.
PL – polévková lžíce
ČL – čajová lžička