Suroviny
4 porce
- 500 g vepřového masa
- 8 stroužků česneku
- 5 lžic kečupu
- 1 velká cibule
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- lžička mleté papriky
- 50 g másla
- 100-200 ml vody
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme marinádu: Do misky si vymačkáme česnek, přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, dál sojovou omáčku, kečup, hořčici, papriku, sůl a pepř, všechno promícháme, pak si rozehřejeme máslo, které nalijeme do připravené marinády, promícháme znova a do ní přimícháme vepřové maso, které si nakrájíme na nudličky.
-
Nejméně 2 hodiny necháme marinovat, ale lepší je marinovat přes noc v lednici.
-
Po marinování si všechno přendáme do pekáčku, přilijeme vodu a dáme péct do vyhřáté trouby přikryté! Během pečení můžeme vodu doplňovat, pokud se nám vypaří. Pekáček necháme přikrytý po celou dobu pečení!
Poznámka od kuchařky
Měla jsem v mrazáku zbytky vepřového masa z různých částí, tak jsem je tímto způsobem sloučila. Vyzkoušejte-dobrota.