Vepřové na zelenině s opečenou hlívou

67
- reklama -

Suroviny

4 plátky vepřové krkovičky
100 ml rajčatového pyré
1 pórek
3 mladé cibulky
6 velkých stroužků česneku
1 červená paprika
200 ml bujónu nebo silného vývaru ( může být z kostky )
1 lžíce hladké mouky
250 g hlívy ústřičné
kmín
sůl
pepř
olej
l lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme, na krajích nařízneme a zprudka opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, vložíme do nádoby PH, přidáme pokrájený česnek, rajčatové pyré, vývar a zapneme na Hight.

  2. Po dvou hodinách přidáme jemně nakrájený pórek, cibulky a papriku. Hodinu před koncem vaření rozmícháme mouku v trošce vody, zašleháme do šťávy a dovaříme. Celkem vaříme 4 hodiny.

  3. Mezi tím rozehřejeme na pánvičce sádlo, přidáme hlívu, kmín, opečeme a osolíme. Na talířích rozdělíme na porce masa opečenou hlívu.