
- reklama -
Suroviny
- 4 plátky vepřové krkovičky
- 100 ml rajčatového pyré
- 1 pórek
- 3 mladé cibulky
- 6 velkých stroužků česneku
- 1 červená paprika
- 200 ml bujónu nebo silného vývaru ( může být z kostky )
- 1 lžíce hladké mouky
- 250 g hlívy ústřičné
- kmín
- sůl
- pepř
- olej
- l lžíce sádla
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa lehce naklepeme, na krajích nařízneme a zprudka opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, vložíme do nádoby PH, přidáme pokrájený česnek, rajčatové pyré, vývar a zapneme na Hight.
-
Po dvou hodinách přidáme jemně nakrájený pórek, cibulky a papriku. Hodinu před koncem vaření rozmícháme mouku v trošce vody, zašleháme do šťávy a dovaříme. Celkem vaříme 4 hodiny.
-
Mezi tím rozehřejeme na pánvičce sádlo, přidáme hlívu, kmín, opečeme a osolíme. Na talířích rozdělíme na porce masa opečenou hlívu.
Kuchařka: maris









