Vepřové na zázvoru s kari pyré

41
- reklama -

Suroviny
4 porce

Vepřové plece – 4 větší řízky
soli
2 lžičky kari koření
4 lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru (zázvoru)
500 g brambor
250 g hrášku
30 g másla do pyré
mléko dle potřeby
máslo na opékání masa

Postup přípravy receptu

  1. Mäso mierne naklepeme a osolíme, okoreníme a potrieme nastrúhaným zázvorom a na panvici opečieme z oboch strán. Podusíme vo vlastnej šťave.


    Zobrazit celý recept

  2. Zemiaky uvaríme do mäkka a urobíme z mlieka a masla jemné pyré.

  3. Do masla, ktoré rozpustíme, zamiešame kari korenie a až potom dáme do kaše.

  4. Mrazený hrášok varíme 5 minút, rozmixujeme a prisolíme.
    Mäso podávame s kari pyré a hráškovým pyré.