
Suroviny
2 porce
- 400 g vepřového masa (dle libosti)
- 1 tvrdší klobása
- 115 g žampionů v konzervě
- cibule
- paprika
- mletá paprika
- pepř
- sůl
- gulašové koření
- vývar nebo masox
- olej
- kukuřičný škrob nebo jíška – nebo něco na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi osmahneme cibulku do zlatova, přidáme mletou papriku a pořádně promícháme. Až bude cibulka zlatavá, vyndáme ji z pánve stranou a v tom samém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou klobásu, stačí opravdu jen krátce. Poté klobásu vyndáme z pánve stranou a v tom samém oleji prudce osmahneme maso nakrájené na kostky nebo nudličky.
-
Až maso bude osmahnuté, podlijeme vývarem nebo masoxem rozpuštěným v teplé vodě a dusíme, než maso změkne, postupně pak přidáme nakrájenou papriku a žampiony, opepříme, osolíme a necháme pořádně dusit a při míchání případně podlévat.
-
Až bude maso měkké, dochutíme trošku gulášovým kořením, případně dosolíme nebo dopepříme. Ochucený guláš zahustíme zahušťovací směsí (škrobem, jíškou…)
Poznámka od kuchařky
Doporučuji s rýží nebo bramborovou kaší nebo jen s chlebem 🙂 Dobrou chuť.