Vepřové na žampionech

70
- reklama -

Suroviny
2 porce

400 g vepřového masa (dle libosti)
1 tvrdší klobása
115 g žampionů v konzervě
cibule
paprika
mletá paprika
pepř
sůl
gulašové koření
vývar nebo masox
olej
kukuřičný škrob nebo jíška – nebo něco na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi osmahneme cibulku do zlatova, přidáme mletou papriku a pořádně promícháme. Až bude cibulka zlatavá, vyndáme ji z pánve stranou a v tom samém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou klobásu, stačí opravdu jen krátce. Poté klobásu vyndáme z pánve stranou a v tom samém oleji prudce osmahneme maso nakrájené na kostky nebo nudličky.

  2. Až maso bude osmahnuté, podlijeme vývarem nebo masoxem rozpuštěným v teplé vodě a dusíme, než maso změkne, postupně pak přidáme nakrájenou papriku a žampiony, opepříme, osolíme a necháme pořádně dusit a při míchání případně podlévat.

  3. Až bude maso měkké, dochutíme trošku gulášovým kořením, případně dosolíme nebo dopepříme. Ochucený guláš zahustíme zahušťovací směsí (škrobem, jíškou…)

Poznámka od kuchařky

Doporučuji s rýží nebo bramborovou kaší nebo jen s chlebem 🙂 Dobrou chuť.