
- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřová plec
- 150 ml červeného suchého vína
- 1-2 lžíce kaparů
- 1 lžička dijonské hořčice (nemusí být)
- větvička rozmarýnu
- vývar
- 100 ml smetany
- 1 lžíce mouky
- sůl
- pepř
- 1 lžíce másla
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpálené směsi oleje a másla.
-
Podlijeme vínem, necháme ho zprudka vyvařit, přidáme vývar, hořčici, rozmarýn a dusíme doměkka.
-
Dvacet minut před koncem vlijeme mouku rozmíchanou v trošce vody, prošleháme, vložíme kapary a dokončíme.
-
Na závěr zjemníme smetanou.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s vařeným bramborem nebo s rýží.
Kuchařka: maris









