Vepřové na smetaně

43
- reklama -

Suroviny

600 g vepřového masa(plecko kýta)
5 ks mrkve
4 ks petržele
2 ks cibule
kousek celeru
1 smetanu
1/2 zeleninového bujónu
šťávu z citronu
sůl
pepř
2 nové koření
1 bobkový list
kousek másla
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a z obou stran osmažíme na sádle. Přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, podlijeme vodou, přidáme půlku bujónu a dusíme do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso vyjmeme(i kuličky a bobkový list), vývar scedíme, zeleninu rozmixujeme, postupně přiléváme vývar a nakonec vmícháme smetanu a zjemníme kouskem másla. Dochutíme citronovou šťávou. Podáváme s knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Moukou nezahušťuju, omáčka je díky rozmixované zelenině hustá dost.