- reklama -
Suroviny
- 600 g vepřového masa(plecko kýta)
- 5 ks mrkve
- 4 ks petržele
- 2 ks cibule
- kousek celeru
- 1 smetanu
- 1/2 zeleninového bujónu
- šťávu z citronu
- sůl
- pepř
- 2 nové koření
- 1 bobkový list
- kousek másla
- sádlo
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a z obou stran osmažíme na sádle. Přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, podlijeme vodou, přidáme půlku bujónu a dusíme do měkka.
-
Maso vyjmeme(i kuličky a bobkový list), vývar scedíme, zeleninu rozmixujeme, postupně přiléváme vývar a nakonec vmícháme smetanu a zjemníme kouskem másla. Dochutíme citronovou šťávou. Podáváme s knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Moukou nezahušťuju, omáčka je díky rozmixované zelenině hustá dost.
Kuchařka: anete