
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 250 g vepřového masa
- 1 cibule
- 1 větší mrkev
- 1/4 -1/2 cukety (mladá může být i se slupkou)
- větvička libečku
- sůl
- pepř
- vývar na podlití
- plátek másla
- hladká mouka na zahuštění
- olej
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kostičky, očištěnou mrkev a cuketu nastrouháme nahrubo, libeček nakrájíme najemno a maso na kostičky.
-
V hrnci na oleji osmažíme cibuli, mrkev, cuketu a libeček. Přidáme maso, až se zatáhne, podlijeme asi 2 dcl vývaru, osolíme a opepříme. Dusíme maso doměkka.
Plátek másla obalíme v hladké mouce, vložíme ho do hrnce k masu, mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Povaříme 15 minut, šťávu zredukujeme buď odpařením nebo podlitím vývarem na požadované množství. -
Jako přílohu jsem zvolila nové brambory posypané pažitkou.
Kuchařka: ivulinka