Vepřové na mrkvi a cuketě

94
- reklama -

Suroviny
2 porce

250 g vepřového masa
1 cibule
1 větší mrkev
1/4 -1/2 cukety (mladá může být i se slupkou)
větvička libečku
sůl
pepř
vývar na podlití
plátek másla
hladká mouka na zahuštění
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, očištěnou mrkev a cuketu nastrouháme nahrubo, libeček nakrájíme najemno a maso na kostičky.

  2. V hrnci na oleji osmažíme cibuli, mrkev, cuketu a libeček. Přidáme maso, až se zatáhne, podlijeme asi 2 dcl vývaru, osolíme a opepříme. Dusíme maso doměkka.
    Plátek másla obalíme v hladké mouce, vložíme ho do hrnce k masu, mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Povaříme 15 minut, šťávu zredukujeme buď odpařením nebo podlitím vývarem na požadované množství.

  3. Jako přílohu jsem zvolila nové brambory posypané pažitkou.