Vepřové na majoránce

176
- reklama -

Suroviny

500 g vepřového masa ( já měla plec)
2 cibule
12 stroužků česneku
150 ml 30% smetany
2 PL majoránky
sůl
pepř
masox
sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, přidáme k němu 1 polévkovou lžíci majoránky, prolisovaný česnek, lžičku sladké papriky a sůl. Promícháme a necháme nejlépe přes noc odležet.

  2. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso a osmahneme, podlijeme vodou a vaříme dokud maso nezměkne, přidáme masox, omáčku zahustíme jíškou.

  3. Nakonec přidáme smetanu, 1 polévkovou lžíci majoránky, sůl a pepř podle chuti. Jako příloha může být knedlík, rýže nebo těstoviny.

Poznámka od kuchařky

Recept mi dala sousedka,která ho vyčetla v časopisu Pošli recept,j á jsem si ho jen malinko upravila.