
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g vepřového masa (ideálně krkovičky)
- 500 g kedlubny
- 3 lžíce másla
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 2 kostky cukru
- 200 ml vývaru
- 100 ml mléka
- 2 lžíce petrželové natě (nasekané)
- sůl
- pepř
- případně jíška na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky, osolíme a lehce opepříme.
-
V kastrole rozehřejeme máslo a kousky masa na něm dozlatova opečeme. Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a zalije částí vývaru.
-
Dusíme, dokud se voda nevstřebá a pokračujeme tak až do chvíle, kdy bude maso téměř měkké.
Přidáme plátečky nakrájených kedluben a dusíme dál, až budou měkké. -
Potom přidáme cukr, podlijeme mlékem, dosolíme a chvilku podusíme.
-
Na samý závěr přimícháme 2 lžíce jemně nasekané petrželové nati. Podáváme s vařeným bramborem.
Kuchařka: Eliza









