Suroviny
- vepřová panenka
- sůl
- pesto z medvědího česneku
- olivový olej
- výpek z masa (medailonků=omáčka)
- 3 žloutky
- pikantní zeleninová hořčice
- dcl bílého vína
- plátek másla
- sůl dle chuti
- Rajčatová rýže = rýže, sušená rajčata v olivovém oleji a bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Z panenky nakrájíme medailonky, které osolíme, potřeme olejem a pestem z medvědího česneku.
-
Necháme je chvilku odležet a pak je orestujeme na pánvi z obou stran – měly by být růžové a šťavnaté. Vyskládáme je na talíř a udržujeme v teple – ještě trochu pustí šťávu.
-
Omáčka: Do mísy slijeme výpek a šťávu z medailonků.
-
Mísu dáme do vodní lázně, kterou zahříváme a postupně přidáváme žloutky, hořčici, máslo a víno a stále vyšleháváme metličkou až omáčka zhoustne. Osolíme ji dle vlastní chuti.
-
Rajčatová rýže: Uvaříme rýži dle zvyklostí a do uvařené rýže nadrobno nakrájíme sušená rajčata v olivovém oleji a bylinkách.
Poznámka od kuchařky
Pesto z medvědího česneku, sušená rajčata i zeleninovou hořčici koupíte v supermarketech, nyní na vánočních trzích, nebo také na farmářských trzích.A ještě je jedna varianta, že si tyto pochutiny uděláte doma. 🙂