Vepřové medailonky s pikantní omáčkou a hroznovým vínem

88
- reklama -

Suroviny

4 malé cibulky (jarní nebo šalotky)
2 dl červeného suchého vína
2 dl zeleninového vývaru
3 lžičky třtinového cukru
2 lžičky červeného balsamica
čerstvě mletý pepř
2 lžičky rybízového džemu
sůl podle chuti
3 lžíce oleje
1/2 lžičky tymiánu
špetka sušeného česneku
1 rovná lžíce Solamylu
2 hrsti drobného hroznového vína (odrůda bez pecek)
medailonky z vepřové panenky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přilijeme víno, cukr a balsamico a necháme odpařit na polovinu půvoního množství.

  2. Pak přidáme vývar, tymián a špetku sušeného česneku. Ve dvou lžících studené vody rozmícháme Solamyl a přidáme k vývaru. Vzniklou směs redukujeme na polovinu, pak přidáme hroznové víno, ještě asi 10 minut povaříme.

  3. Na konci do směsi přidáme rybízový džem a případně osolíme a opepříme.

  4. Pokud je to nutné, omáčku ještě zředíme několika lžičkami vývaru nebo naopak zahustíme troškou Solamylu. Podáváme s plátky na oleji grilované vepřové panenky.