
- reklama -
Suroviny
- 4 malé cibulky (jarní nebo šalotky)
- 2 dl červeného suchého vína
- 2 dl zeleninového vývaru
- 3 lžičky třtinového cukru
- 2 lžičky červeného balsamica
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžičky rybízového džemu
- sůl podle chuti
- 3 lžíce oleje
- 1/2 lžičky tymiánu
- špetka sušeného česneku
- 1 rovná lžíce Solamylu
- 2 hrsti drobného hroznového vína (odrůda bez pecek)
- medailonky z vepřové panenky
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přilijeme víno, cukr a balsamico a necháme odpařit na polovinu půvoního množství.
-
Pak přidáme vývar, tymián a špetku sušeného česneku. Ve dvou lžících studené vody rozmícháme Solamyl a přidáme k vývaru. Vzniklou směs redukujeme na polovinu, pak přidáme hroznové víno, ještě asi 10 minut povaříme.
-
Na konci do směsi přidáme rybízový džem a případně osolíme a opepříme.
-
Pokud je to nutné, omáčku ještě zředíme několika lžičkami vývaru nebo naopak zahustíme troškou Solamylu. Podáváme s plátky na oleji grilované vepřové panenky.
Kuchařka: danielle72