
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g minutkového vepřového masa
- 4 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 4 lžičky šípkové marmelády
- 3-4 lžíce hladké mouky
- 200 ml bílého vína
- 300 ml vývaru
- cukr
- ocet nebo citrónová šťáva
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na slaboučké plátky a po okrajích nařízneme nebo nastřihneme.
-
Osolíme, opepříme a opečeme ho na oleji s přídavkem jedné lžíce másla dohněda a doměkka – podle jeho tloušťky 5-10 minut, přičemž se řídíme barvou opečeného masa.
-
Hotové plátky vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby nevychladly.
-
K výpeku přidáme zbylé máslo, rozpustíme ho a zasypeme moukou. Prosmahneme a jíšku postupně ředíme vínem a vývarem.
-
Přidáme šípkovou marmeládu a na mírné teplotě vaříme 20 minut.
-
Dochutíme solí, cukrem, octem nebo citrónem, poté vložíme plátky masa a společně asi 5 minut prohříváme.
-
Podáváme s houskovým nebo kynutým knedlíkem.
Kuchařka: Eliza









