
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g minutkového vepřového masa
- 150 g pórku
- 1 zelená paprika
- 2-3 větší nakyslá jablka
- 1 cibule
- 1/4 lžičky pepře
- masový bujon
- olej
- trošku másla
- špetka cukru
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Medailonky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na nudličky, očištěná jablka na plátky a veškerou nakrájenou zeleninu dáme na rozpuštěné máslo, 2 minuty mícháme, potom tak 10 minut dusíme a ochutíme solí a cukrem.
-
Cibuli si nakrájíme na kolečka. Na pánvi v oleji opékáme připravené medailonky a stále je obracíme, pak snížíme teplotu a opékáme zvolna do měkka.
-
Ke konci přidáme cibuli nakrájenou na kolečka tak 3 minuty. K masu přidáme zeleninu a společně prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Recept mám z jedné kartičky(sbírala jsem je kdysi). Také už jsem to zkoušela s 1/8 l smetany s masovým extraktem osolené a opepřené. Bylo to ještě jemnější. Jídlo má moc dobrou a nevšední chuť.
Kuchařka: Bibinka








