Vepřové medailonky s jablíčky, pórkem a paprikou

66
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g minutkového vepřového masa
150 g pórku
1 zelená paprika
2-3 větší nakyslá jablka
1 cibule
1/4 lžičky pepře
masový bujon
olej
trošku másla
špetka cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Medailonky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na nudličky, očištěná jablka na plátky a veškerou nakrájenou zeleninu dáme na rozpuštěné máslo, 2 minuty mícháme, potom tak 10 minut dusíme a ochutíme solí a cukrem.

  2. Cibuli si nakrájíme na kolečka. Na pánvi v oleji opékáme připravené medailonky a stále je obracíme, pak snížíme teplotu a opékáme zvolna do měkka.

  3. Ke konci přidáme cibuli nakrájenou na kolečka tak 3 minuty. K masu přidáme zeleninu a společně prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Recept mám z jedné kartičky(sbírala jsem je kdysi). Také už jsem to zkoušela s 1/8 l smetany s masovým extraktem osolené a opepřené. Bylo to ještě jemnější. Jídlo má moc dobrou a nevšední chuť.