- reklama -
Suroviny
- 600 g vepřové panenky
- 1 velká bulva fenyklu
- 200 g mražené kukuřice / nebo 1 malá konzerva /
- 100 ml bíĺého vína
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
- sladká chilli omáčka – nemusí být
Postup přípravy receptu
-
Z masa nakrájíme medailonky, mírně opepříme, zakápneme olejem a necháme tři hodiny naložené.
-
Rozpálíme hlubší pánev a medailonky zprudka opečeme. Zmírníme oheň, maso osolíme, přidáme fenykl nakrájený na jemné proužky, kukuřici, celé stroužky česneku, podlijeme vínem a necháme vařit až se tekutina vyvaří a zelenina je měkká, ale ne rozvařená.
-
Na konec zjemníme máslem a na talíři můžeme zakápnout chilli omáčkou.
Kuchařka: maris