
Suroviny
pro 4 osoby
- Medailonky:
- 800 g vepřové panenky
- 5 jarních cibulek s natí
- 150 ml zeleninového vývaru (bujon)
- 3 lžíce zakysané smetany
- 200 ml sladké smetany
- 1 lžička ostré hořčice (dala jsem dijonskou)
- sůl
- pepř
- Bramboráčky:
- 750 g nahrubo postrouhaných syrových brambor
- 1 nahrubo postrouhaná syrová mrkev
- 1 vejce
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku nakrájíme na 2 cm plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi prudce opečeme z obou stran a dáme do předehřáté trouby na 100st., kde je udržujeme teplé.
-
Ve výpeku trochu osmahneme nakrájené cibulky (trochu zelené natě si odložíme na ozdobení), přelijeme zeleninovým vývarem a necháme krátce přejít varem.
Potom vmícháme nejdříve zakysanou smetanu, pak sladkou smetanu, hořčici + osolíme, opepříme-pokud je třeba (zelenin.bujon je slaný) – necháme přejít varem. -
Vložíme do omáčky medailonky a společně necháme probublat ještě cca 5 min.
-
Smícháme suroviny na bramboráčky – vodu slijeme, okořeníme nastrouhaným muškát.oříškem a po lžících děláme na pánvi bramboráčky.
Rychlý a výborný oběd
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Katka-Nejlepší recepty









