Vepřové medailonky s bramboráčky

95
- reklama -

Suroviny
pro 4 osoby

Medailonky:
800 g vepřové panenky
5 jarních cibulek s natí
150 ml zeleninového vývaru (bujon)
3 lžíce zakysané smetany
200 ml sladké smetany
1 lžička ostré hořčice (dala jsem dijonskou)
sůl
pepř
Bramboráčky:
750 g nahrubo postrouhaných syrových brambor
1 nahrubo postrouhaná syrová mrkev
1 vejce
muškátový oříšek
sůl
pepř
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku nakrájíme na 2 cm plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi prudce opečeme z obou stran a dáme do předehřáté trouby na 100st., kde je udržujeme teplé.

  2. Ve výpeku trochu osmahneme nakrájené cibulky (trochu zelené natě si odložíme na ozdobení), přelijeme zeleninovým vývarem a necháme krátce přejít varem.
    Potom vmícháme nejdříve zakysanou smetanu, pak sladkou smetanu, hořčici + osolíme, opepříme-pokud je třeba (zelenin.bujon je slaný) – necháme přejít varem.

  3. Vložíme do omáčky medailonky a společně necháme probublat ještě cca 5 min.

  4. Smícháme suroviny na bramboráčky – vodu slijeme, okořeníme nastrouhaným muškát.oříškem a po lžících děláme na pánvi bramboráčky.

    Rychlý a výborný oběd

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Katka-Nejlepší recepty