Vepřové maso ve vlastní šťávě

141
- reklama -

Suroviny

3 kg tučnějšího bůčku bez kostí a kůže
0,5 kg vepřových kůží
0,8 l vody
lžíce vegety
3 lžičky drceného kmínu
3 lžičky Pragandy
3 lžičky soli
(všechny lžičky i lžíce jsou odměřovány zarovnané)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, kůže na čtverečky.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a vaříme v pomalém hrnci 8 hodin na Low.

  3. Uvařené pak rozdělíme do zavařovacích sklenic a zaváříme 2 hodiny při 100°C.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od kamarádky, upravila jsem si ho pro pomalý hrnec.

Bůček byl tentokrát tučnější než obvykle, ale i tak nám to nevadí – sádla tam přeci jen není tolik, co vypadá a dá se namazat na chleba :))