
- reklama -
Suroviny
- 400 g vepřové plece
- 60 g oleje
- 400 g mrkve
- 20 g hladké mouky
- 20 g cukru
- 1 dl mléka
- 20 g másla
- muškátový květ
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté vepřové maso nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme, opereme ve studené vodě a nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na větším struhadle.
-
Olej zahřejeme v kastrolu, vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme, pak podlejeme vodou nebo vývarem a dusíme. Během dušení podléváme.
-
K poloměkkému masu přidáme nakrájenou mrkev a ještě tak 20 minut dusíme.
-
Poté zasypeme trochou hladké mouky, zamícháme a zalijeme trochou vývaru. Přidáme muškátový květ, pepř, cukr a dodusíme doměkka. Zjemníme kouskem másla a troškou mléka.
Poznámka od kuchařky
Váhy ingrediencí jsou orientační. Každý si přizpůsobí.
Tento recept je z mé 20 let staré kuchařky a je fakt výborný.
Kuchařka: mardosa