Vepřové maso v cuketové omáčce

141
- reklama -

Suroviny

600 g vepřové plece nebo krkovice
250 g čisté oloupané cukety
2 cibule
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 rovná lžíce sladké papriky
1 lžíce sádla
100 ml smetany
mletý kmín
5 kuliček nového koření
1 bobkový list
sůl
pepř
vývar nebo voda + bujon

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na kousky a cuketu nastrouháme na hrubo. Na sádle zpěníme cibuli a přidáme maso.

  2. Po orestováni ze všech stran přidáme hořčici a chvíli opékáme. Vmícháme papriku a po chvíli cuketu. Přidáme koření a podlijeme do 3/4.

  3. Dusíme pod poklicí do úplného změknutí masa. Cuketa se rozdusí a zhoustne. Omáčku hlídáme, občas promícháme a podléváme.

  4. Nakonec přilijeme smetanu a vaříme už jen krátce. Masovou omáčku dochutíme a podáváme s knedlíky, těstovinami nebo jen s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Omáčka není úplně hladká, přece jen je tam cuketa cítit. Kdo chce hladkou, musí maso vytáhnout a omáčku promixovat, ale myslím, že to není vůbec nutné.