
- reklama -
Suroviny
- 600 g vepřové plece nebo krkovice
- 250 g čisté oloupané cukety
- 2 cibule
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 rovná lžíce sladké papriky
- 1 lžíce sádla
- 100 ml smetany
- mletý kmín
- 5 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- sůl
- pepř
- vývar nebo voda + bujon
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na kousky a cuketu nastrouháme na hrubo. Na sádle zpěníme cibuli a přidáme maso.
-
Po orestováni ze všech stran přidáme hořčici a chvíli opékáme. Vmícháme papriku a po chvíli cuketu. Přidáme koření a podlijeme do 3/4.
-
Dusíme pod poklicí do úplného změknutí masa. Cuketa se rozdusí a zhoustne. Omáčku hlídáme, občas promícháme a podléváme.
-
Nakonec přilijeme smetanu a vaříme už jen krátce. Masovou omáčku dochutíme a podáváme s knedlíky, těstovinami nebo jen s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Omáčka není úplně hladká, přece jen je tam cuketa cítit. Kdo chce hladkou, musí maso vytáhnout a omáčku promixovat, ale myslím, že to není vůbec nutné.
Kuchařka: mika59