Vepřové maso s petrželí

82
- reklama -

Suroviny
2 porce

300 g vepřové plece, kýty či karé
160 g petržele – oloupané
30 g uzeného špeku nebo slaniny
1 cibule
1 větší stroužek česneku
sůl
pepř mletý
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
snítka tymiánu
vývar dle potřeby
jíška nebo záklechtka

Postup přípravy receptu

  1. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného promíchání masa, ke konci smažení přidáme rozvonět nasekaný česnek. Maso pak zalijeme vývarem (jen nad maso) a dusíme téměř doměkka, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak k masu přisypeme na kostičky nebo slabé hranolky pokrájenou očištěnou petržel a dovaříme vše doměkka. Nakonec omáčku zahustíme jíškou dle potřeby, kterou vytvoříme osmažením kousku másla a trošky hladké mouky dorůžova. Omáčku ještě krátce provaříme, případně dle chuti dochutíme solí a pepřem. Vyndáme koření, větvičku z tymiánu a podáváme.

  3. Podáváme s gnocchi, knedlíkem dle vlastní chuti, bramborem, rýží, špeclemi…