Vepřové maso s fazolkami, koriandrem, bazalkou a libečkem

40
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 balení vepřových kostí
250 g mražených fazolek
100 g anglické slaniny
1 cibule
1 lahůdková cibulka
2 stroužky česneku
1 hrnek pasírovaná loupaná rajčata
1 lžička koriandru
1 lžička bazalky
2 bobkové listy
1 lžička libečku
pepř
1 lžíce Solamylu
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Od kostí si odřežeme kousky masa, které tam zbývá, osolíme a necháme stát, než si na malém množství oleje a nakrájenou anglickou slaninou na kostičky, opečeme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem na plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme maso, které rychle opečeme spolu s kořením koriandr, bazalka, pepř, bobkové listy a libeček, přidáme trochu vody a dusíme.

  3. Ještě přidáme pasírovaná rajčata, osolíme, vhodíme fazolky (pokud jsou dlouhé, tak je zkrátíme) a dusíme do změknutí fazolek a pak už jen zalijeme 100-200 ml vody s rozmíchaným solamylem, necháme povařit a můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Improvizace, za kterou jsem dostala pochvalu a myslím že oprávněnou. Recept je maximálně levný a velmi dobrý(kosti stály 20,-Kč!). Podávala jsem s bramborovými knedlíky.

Z kostí už ořezaných jsem udělala hrnec dobré a silné polévky s játrovýma knedlíčkama a nudlema. Parádně využité kosti!!!