
Suroviny
- 4 vepřové řízky
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g žampionů
- 1 cibule
- 2-3 různobarevné papriky
- 2 cherry rajčátka
- 250 ml vývaru
- 1-2 lžíce sojové omáčky
- 1-2 lžíce škrobové moučky
- 2-3 lžíce bambusových výhonků
Postup přípravy receptu
-
Řízky kuchyňsky upravené, nakrájíme na tenké proužky, které osolíme a opepříme.
-
Prolisovaný česnek a oloupaný nastrouhaný zázvor smícháme s olejem. Touto směsí maso ochutíme a dobře promícháme a necháme odležet v chladničce asi 2 hodinky.
-
Poté rozehřejeme pánev, vložíme do ní maso a opečeme ho ze všech stran.
-
Přidáme nakrájenou cibuli a opékáme ji až do vysmahnutí šťávy.
-
Potom vložíme papriky, nakrájené na nudličky, pokrájená rajčátka, žampióny, nakrájené na plátky. Podlijeme vývarem, zakápneme sójovou omáčkou a dusíme do měkka.
-
Škrobovou omáčku rozmícháme ve 2 lžících studené vody. Za stálého míchání ji přilijeme k masu a povaříme asi 2 minuty.
-
Bambusové výhonky slijeme a přidáme do pánve k masu a ještě pár minut restujeme.
Poznámka od kuchařky
Masové nudličky podáváme se zeleninovou rýží /s řapíkatým celerem, mrkví a kousky pórku/. Manžel si přidal malou sušenou chilli papričku. To je už pak spíše pro milovníky ostrých jídel.