- reklama -
Suroviny
- Vepřová kýta
- 10-15 žampionů dle velikosti
- 1 cibule
- 1 menší pórek
- Sojová omáčka
- Rýže
- Vegeta
- Sůl
- Pepř
- Tymián
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu omyjeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme trošku tymiánu, pokapeme sojovou omáčkou a necháme min. 1/2 hodiny v lednici.
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme jemně na pánvi, přidáme uleželé maso a zprudka osmahneme.
Pak přidáme nakrájené žampiony na plátky a pórek nakrájený na kolečka.
Dusíme pod pokličkou cca 10 minut.
Dle chuti ještě dochutíme. -
Rýži uvaříme běžným způsobem, akorát do ní přidáme 3 lžičky vegety.
Dobrou chuť 🙂
Kuchařka: Semy.cz