Vepřové maso na žampionech s rýží

310
- reklama -

Suroviny

Vepřová kýta
10-15 žampionů dle velikosti
1 cibule
1 menší pórek
Sojová omáčka
Rýže
Vegeta
Sůl
Pepř
Tymián

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu omyjeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme trošku tymiánu, pokapeme sojovou omáčkou a necháme min. 1/2 hodiny v lednici.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme jemně na pánvi, přidáme uleželé maso a zprudka osmahneme.
    Pak přidáme nakrájené žampiony na plátky a pórek nakrájený na kolečka.
    Dusíme pod pokličkou cca 10 minut.
    Dle chuti ještě dochutíme.

  3. Rýži uvaříme běžným způsobem, akorát do ní přidáme 3 lžičky vegety.

    Dobrou chuť 🙂