Vepřové maso na česneku

66
- reklama -

Suroviny

vepřová kýta
2 cibule
lžíce másla
lžíce oleje
4 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
1 masox
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme.

  2. V kastrolu rozehřejeme máslo a olej a osmahneme v něm na kostky nakrájenou cibuli.

  3. Pak přidáme maso, opečeme, zalijeme vodou, přidáme masox a dusíme pod pokličkou doměkka.

  4. Asi v polovině varu přidáme na plátky nakrájený česnek.

  5. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu necháme na ohni odpařit. Pak ji zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme.

  6. Maso vrátíme zpět do šťávy a prohřejeme.

  7. Podáváme s těstovinami. Můžeme použít i hovězí maso.