
- reklama -
Suroviny
- vepřová kýta
- 2 cibule
- lžíce másla
- lžíce oleje
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 masox
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme.
-
V kastrolu rozehřejeme máslo a olej a osmahneme v něm na kostky nakrájenou cibuli.
-
Pak přidáme maso, opečeme, zalijeme vodou, přidáme masox a dusíme pod pokličkou doměkka.
-
Asi v polovině varu přidáme na plátky nakrájený česnek.
-
Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu necháme na ohni odpařit. Pak ji zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme.
-
Maso vrátíme zpět do šťávy a prohřejeme.
-
Podáváme s těstovinami. Můžeme použít i hovězí maso.
Kuchařka: pelda