- reklama -
Suroviny
3 porce
- 600 g vepřová líčka
- 1 sáček zeleniny (pražské)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžičky rozmarýnu sušeného
- solamyl na zahuštění (nemusí být)
- 1 lžíce sádla
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Sádlem trošku vymažeme dno pomalého hrnce, dáme pokrájenou cibulku, dál nakrájené líčko na menší kousky, ty osolíme, posypeme rozmarýnem dáme zeleninu, 100 ml vody a pomalíme. Ke konci procesu zalijeme vodou, ve které si rozmícháme solamyl a tím zahustíme.
-
Pokud budeme dělat na sporáku, dáme zeleninu až ke konci, aby nebyla blátivá a cibuli s masem můžeme chvíli opéct a pak zalít vodou.
Poznámka od kuchařky
V pátek jsem poprvé sehnala líčka a i když jsem chtěla raději hovězí, ty však neměli a byla jsem ráda nakonec i za ty vepřové. Je to opravdu jemné masíčko!
Kuchařka: Bibinka