Vepřové líčko s pražskou zeleninou a rozmarýnem

56
- reklama -

Suroviny
3 porce

600 g vepřová líčka
1 sáček zeleniny (pražské)
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžičky rozmarýnu sušeného
solamyl na zahuštění (nemusí být)
1 lžíce sádla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Sádlem trošku vymažeme dno pomalého hrnce, dáme pokrájenou cibulku, dál nakrájené líčko na menší kousky, ty osolíme, posypeme rozmarýnem dáme zeleninu, 100 ml vody a pomalíme. Ke konci procesu zalijeme vodou, ve které si rozmícháme solamyl a tím zahustíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Pokud budeme dělat na sporáku, dáme zeleninu až ke konci, aby nebyla blátivá a cibuli s masem můžeme chvíli opéct a pak zalít vodou.

Poznámka od kuchařky

V pátek jsem poprvé sehnala líčka a i když jsem chtěla raději hovězí, ty však neměli a byla jsem ráda nakonec i za ty vepřové. Je to opravdu jemné masíčko!