Vepřové ledvinky na smetaně

261
- reklama -

Suroviny

3-4 vepřové ledvinky
1 středně velká cibule
olej
1-2 smetany (používám v kelímku polotučnou)
2-4 lžíce hladké mouky (na zahuštění)
kmín
sůl (nebo podravka)

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si připravte ledvinky, které zbavte kanálků (já je rozpůlím a vykrájím část ledvinek bez kanálků), protože to musíte dělat kousek po kousku, tak rovnou budete mít ledvinky nakrájené na nudličky, ty si přendáte do síta, propláchněte pod tekoucí vodou a 2krát ještě spaříte vařící vodou.

  2. Ledvinky si dejte do misky a zalijte mlékem, aby byli ponořené, dejte do lednice do druhého dne (mléko zbaví ledvinky škodlivin).

  3. Druhý den ledvinky opláchněte pod tekoucí vodou (můžete ještě prolít vařící vodou).

  4. Cibuli si nakrájejte na drobno a nechte zpěnit na oleji.

  5. Přidejte kmín a ledvinky. Asi 1 minutu restujte.

  6. Pak zalijte vodou tak, aby byly ponořené. A nechte vařit asi 5-10 minut. (POZOR BEZ POKLIČKY).

  7. Mezitím si ve šlehačce rozmíchejte hladkou mouku a vlijte na ledvinky.

  8. Podle toho, kolik omáčky chcete, můžete přidat i druhou šlehačku, popřípadě ještě mléko.

  9. Opět vařte asi 5-10 minut (víc ne, jinak ledviny budou tvrdé), radši spíše kratší dobu.

  10. Omáčku sundejte z plotny a dochuťte solí či podravkou. Podávejte s rýží nebo knedlíky.

Poznámka od kuchařky

zdroj: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8693&user=79888