
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 2 větší ledvinky
- 1 větší cibule
- 2 plátky uzené slaniny
- kmín
- pepř
- sůl
- 1,5 lžíce hladké mouky na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Vepřové ledvinky očistíme od kanálků, spaříme, propláchneme a nakrájíme na cca 0.5 cm proužky.
-
Slaninu nakrájíme na proužky a dáme vysmažit. Cibuli nakrájíme a dáme smažit ke slanině, přidáme kmín, podlijeme trochou vroucí vody a necháme vydusit, přidáme ledvinky, necháme je mírně zasmahnout, podlijeme a necháme dusit pod pokličkou asi 30 minut.
-
Měkké ledvinky osolíme a opepříme, přilijeme rozšlehanou mouku s vodou a necháme krátce povařit. Podáváme s dušenou rýží nebo vařeným bramborem.
Kuchařka: Martina68