
- reklama -
Suroviny
            4-6 porcí
							
    
- 500 g vepřových ledvinek
- 500 g vepřových jater
- olivový olej a slunečnicový olej – nebo sádlo
- 2 větší cibule
- bobkový list
- nové koření
- pepř
- jalovec
- špetka muškátového oříšku
- česnek
- špetka gulášového koření
- špetka chilli
- vývar
- smetana na zjemnění
- mouka hladká na zahuštění mouka
- Sůl (jsem nepřidávala, záleží na chuti)
- Na knedlíky:
- 2 hrnečky polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1/2 kypřícího prášku
- sůl
- 2 nakrájené rohlíky
- asi 1/2 l vlažného mléka
Postup přípravy receptu
- 
Ledvinky si vyčistím, třikrát spařím. 
- 
Játra nakrájím na malé kousky. 
- 
V kastrolu na oleji či sádle zpěním cibuli, přidám játra a ledvinky + ostatní koření. 
- 
Dusím doměkka. Nakonec zahustím a zjemním smetanou. Jako přílohu domácí houskový knedlík. Všechno smíchám v míse a uvařím v osolené vodě. 
            Kuchařka: mersy
        
