
- reklama -
Suroviny
1 – 2 podle hladu strávníka
- 2 vepřové kotlety
- 50 ml olivového oleje
- 3 velké panáky rumu
- 1 větší žampion
- 50 g lískových oříšků
- sůl
- pepř
- chilli
- tabasco
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájej na nudličky,vlož do misky,přidej nasekané lískové oříšky a rum,osol,opepři,dej trochu oleje, promíchej a ulož do lednice na 24 hodin(čím déle tím lépe).
-
Nakrájej žampion najemno.
-
Rozehřej pánev na kterou dej naložené kousky masa a řádně osmaž.V průběhu tepelné úpravy přidej žampion.Maso opékej 4 – 8 minut (dle velikosti nudliček).
-
Teplé nudličky dej na talíř .Pokud má někdo rád ostřejší kuchyni,doporučuji nudličky na talíři pokapat tabascem. Podávej s americkými bramborami (udělanými na sucho – v troubě nebo v fritovacím hrnci Tefal Actifry) a nebo jen s chlebem a zapíjej dobrým pivem.
Kuchařka: Paprika