Vepřové kousky v rumu a s oříšky

54
- reklama -

Suroviny
1 – 2 podle hladu strávníka

2 vepřové kotlety
50 ml olivového oleje
3 velké panáky rumu
1 větší žampion
50 g lískových oříšků
sůl
pepř
chilli
tabasco

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájej na nudličky,vlož do misky,přidej nasekané lískové oříšky a rum,osol,opepři,dej trochu oleje, promíchej a ulož do lednice na 24 hodin(čím déle tím lépe).

  2. Nakrájej žampion najemno.

  3. Rozehřej pánev na kterou dej naložené kousky masa a řádně osmaž.V průběhu tepelné úpravy přidej žampion.Maso opékej 4 – 8 minut (dle velikosti nudliček).

  4. Teplé nudličky dej na talíř .Pokud má někdo rád ostřejší kuchyni,doporučuji nudličky na talíři pokapat tabascem. Podávej s americkými bramborami (udělanými na sucho – v troubě nebo v fritovacím hrnci Tefal Actifry) a nebo jen s chlebem a zapíjej dobrým pivem.