Vepřové kousky v česnekové Gyros marinádě a brambůrkách

32
- reklama -

Suroviny
2 kusy

400 g vepřové kýty (kotleta nebo libová krkovice)
1-2 lžíce marinády Gyros
2 stroužky česneku
1 balení paprikových brambůrek
mouka
vajíčko na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kousky, dáme je do misky a zakápneme 1 až 2 lžícemi marinády Gyros. Přidáme 2 rozetřené kousky česneku a necháme uležet aspoň 2 hodiny.


    Zobrazit celý recept

  2. Balíček brambůrek (nejlépe paprikových, ale klidně i podle chuti) si přesypeme do mikroténového sáčku a podrtíme válečkem na nudle na malé kousíčky.

  3. Kousky masa obalíme v mouce, vajíčku a rozdrobených brambůrkách a na mírném stupni smažíme dorůžova. Během smažení obracíme, abychom je měli ze všech stran osmažené.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem si vymyslela. Použít můžeme určitě i jakékoliv drůbeží maso.