- reklama -
Suroviny
2 kusy
- 400 g vepřové kýty (kotleta nebo libová krkovice)
- 1-2 lžíce marinády Gyros
- 2 stroužky česneku
- 1 balení paprikových brambůrek
- mouka
- vajíčko na obalení
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na kousky, dáme je do misky a zakápneme 1 až 2 lžícemi marinády Gyros. Přidáme 2 rozetřené kousky česneku a necháme uležet aspoň 2 hodiny.
-
Balíček brambůrek (nejlépe paprikových, ale klidně i podle chuti) si přesypeme do mikroténového sáčku a podrtíme válečkem na nudle na malé kousíčky.
-
Kousky masa obalíme v mouce, vajíčku a rozdrobených brambůrkách a na mírném stupni smažíme dorůžova. Během smažení obracíme, abychom je měli ze všech stran osmažené.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem si vymyslela. Použít můžeme určitě i jakékoliv drůbeží maso.
Kuchařka: JanaDorazinova