- reklama -
Suroviny
3 porce
- 125 g pórek
- pepř
- 5 lžic olivový olej
- 2 cl červené víno
- 4 lžíce kysaná smetana
- mletá paprika
- zelená paprika
- 1 svazek jarní cibulka
- 500 g vepřové maso
- chilli omáčka
- mořská sůl
- 2 ks zralé rajče
- 1 svazek česnek
Postup přípravy receptu
-
Kousky vepřového masa očistíme a naložíme v oleji, paprice, pepři a směsi nadrobno pokrájené cibulky a jarních česnekových výhonků. Necháme odležet alespoň 30 minut na chladném místě.
-
Pak vepřové kousky zprudka osmahneme na pánvi, podlijeme červeným vínem, přidáme na osminky nakrájená rajčata a pórek nakrájený na kolečka a dusíme alespoň 30 minut. Omáčku zahustíme zakysanou smetanou.
-
Příloha : Rýžové těstoviny nebo vmícháme těstovinovou rýži.
-
Vepřové kousky s česnekovými výhonky servírujeme posypané sýrem a ozdobené červenou paprikou.
Poznámka od kuchařky
Dostal jsem zajímavé recepty mailem, takže zde je výsledek, nevím, kdo je jejich autorem.
Kuchař: pbarva