
Suroviny
2 porce
- 4 plátky vepřového masa
- 10 žampionů
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- sádlo
- 2 jarní cibulky
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřového masa nakrájíme na kousky. Žampiony rozkrájíme na čtvrtky. Česnek rozsekáme na drobné kousíčky.
-
Na pánvičce rozpustíme sádlo, vsypeme česnek a krátce orestujeme.
-
Přidáme maso, osolíme, opepříme, promícháme a necháme zatáhnout.
-
Přisypeme nakrájené žampiony a necháme chvilku opékat.
-
Podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa i žampionů.
-
Podáváme s rýží a na talíři ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Česnek se restuje jenom chviličku, maximálně 1 minutu, aby nezhořkl a je třeba ho neustále míchat.
Žampiony pustí vodu, proto je možné je chvilku restovat bez podlévání.
Není třeba ničím zahušťovat, podléváním se vytvoří šťáva, která úplně stačí.
Jako příloha by se určitě hodila i bramborová kaše nebo brambory, rýže mi k tomu ale seděla nejlíp. Chuť výborně doplní i kysané zelí.
Rychlé, jednoduché a velice chutné jídlo.