- reklama -
Suroviny
- 2-3 plátky vepřové kotlety
- 2-3 cibule
- 10 žampionů (dle chuti)
- 1 dcl smetany na vaření
- 1 dcl bílého vína
- 1/2 lžičky zázvoru
- 1/2 lžičky libečku
- 1/2 lžičky anýzu
- lžička sojové omáčky
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
-
V misce smícháme olivový olej, sojovou omáčku, zázvor, libeček, anýz, sůl a pepř.
-
Promícháme a do nálevu vložíme maso. Přikryjeme a dáme na půl hodiny do lednice.
-
Cibuli nakrájíme na menší kousky a zpěníme na oleji. Přidáme naložené maso i s nálevem a zprudka osmažíme.
-
Pak přidáme žampiony nakrájené na hrubší plátky a promícháme. Pak přidáme víno a smetanu.
-
Podusíme pod pokličkou asi 10 minut (maso musí být měkké).
Podáváme nejlépe s hranolkami a zeleninovou oblohou.
Kuchařka: Semy.cz