Vepřové kousky na koření a víně

66
- reklama -

Suroviny

2-3 plátky vepřové kotlety
2-3 cibule
10 žampionů (dle chuti)
1 dcl smetany na vaření
1 dcl bílého vína
1/2 lžičky zázvoru
1/2 lžičky libečku
1/2 lžičky anýzu
lžička sojové omáčky
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. V misce smícháme olivový olej, sojovou omáčku, zázvor, libeček, anýz, sůl a pepř.

  3. Promícháme a do nálevu vložíme maso. Přikryjeme a dáme na půl hodiny do lednice.

  4. Cibuli nakrájíme na menší kousky a zpěníme na oleji. Přidáme naložené maso i s nálevem a zprudka osmažíme.

  5. Pak přidáme žampiony nakrájené na hrubší plátky a promícháme. Pak přidáme víno a smetanu.

  6. Podusíme pod pokličkou asi 10 minut (maso musí být měkké).

    Podáváme nejlépe s hranolkami a zeleninovou oblohou.